Om Aikido

Hva er Aikido?

Aikido er en japansk kampkunst for deg som er mer interessert i å overvinne deg selv og utvide egne grenser enn å slåss mot andre. Det finnes ingen konkurranse i Aikido. Siden målet er å bruke så lite rå styrke som mulig, så passer stilarten like godt for menn og kvinner i alle aldre.

Treningen består mer konkret av tøyeøvelser, bevegelighetstrening, fallteknikk og selvforsvar. Det stilles ingen spesielle krav til god form, koordinasjon og lignende for å begynne å trene hos oss; det får du etterhvert! Aikido gir deg kondisjonstrening, god holdning, fysisk og mental avspenning samt økt selvsikkerhet i spente situasjoner. Sist men ikke minst : Aikido er gøy!

Århundrer gamle tradisjoner

Japanerne levde i et føydalsamfunn helt til midten av forrige århundre. Da landet moderniserte og tok opp en vestlig livsstil, ble noe av den gamle krigerkunsten foredlet og tatt vare på. Aikido er en slik stilart, samlet i begynnelsen av forrige århundre. Aikido trenes i dag over hele verden.

Tankegrunnlaget

Hensikten med treningen er å utvikle en mentalitet og en kroppsføring som samspiller med omgivelsene, og som ikke er konfronterende. Den mest naturlige reaksjonen på et knyttneveslag vil være å unngå slaget og hindre videre konfrontasjon – samtidig som teknikkene har til hensikt å uskadeliggjøre angrepet effektivt og trygt for begge parter.